ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΟΥΣΑ ΟΔΙΚΩΣ 23-28 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΟΥΣΑ
23-28 ΙΟΥΝΙΟΥ
6ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΤΙΜΗ: 330€

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: Καρπενήσι-Αλεξανδρούπολη
Πρωινή αναχώρηση από Καρπενήσι. Ενδιάμεσες στάσεις και άφιξη στην Αλεξανδρούπολη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση, γεύμα και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Παναγία του Μπαλουκλί – Παναγία των Βλαχερνών – Φανάρι – ξενάγηση (Bus by night)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη.
Άφιξη στα σύνορα, μετά τον έλεγχο στο Τούρκικο τελωνείο ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεση στάση στην Ραιδεστό. Άφιξη στην Πόλη και το πρόγραμμα ξεκινάει με επίσκεψη στην Παναγία του Μπαλουκλί {Μονή Ζωοδόχου Πηγής} και τους Τάφους των Πατριαρχών, έπειτα θα επισκεφθούμε την Παναγία των Βλαχερνών ένα από τα σημαντικότερα Ορθόδοξα προσκυνήματα της Πόλης. Η ημέρα τελειώνει στο Φανάρι όπου εδρεύει εκεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Αναχώρηση για βραδινή ξενάγηση στην πόλη Bus By Night! Δείπνο και επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

3η μέρα: Πρίγκηπο – Χάλκη – Σκεπαστή αγορά
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο και μετάβαση στα ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ. Τα νησιά επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας χρησιμοποιήθηκαν για εξορίες των πριγκίπων για αυτό και ονομάστηκαν «Νησιά των Πριγκίπων». Πρώτη στάση η Χαλκή όπου βρίσκεται και η Θεολογική Σχολή με την περίφημη βιβλιοθήκη, επόμενη στάση η Πρίγκηπος που είναι και το μεγαλύτερο νησί, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν το γύρο του νησιού με τα αμαξάκια, τα παραδοσιακά ‘’μόνιππα’’. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο και επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Τέλος θα επισκεφτούμε την Σκεπαστή Αγορά για ψώνια στα 5.000 μαγαζιά της!!Δείπνο και επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

4η μέρα: Aγια Σοφία – Δεξαμενή – Τζαμί-Βόσπορος – Χανουμάκια
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης με αρχή την Αγία Σοφία(10€), ένα αριστούργημα Βυζαντινής τέχνης και σύμβολο της Ορθοδοξίας. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο  και έπειτα θα επισκεφθούμε την Βασιλική Δεξαμενή(10€), τον Ιππόδρομο και το Μπλε Τζαμί.
Για όποιον το επιθυμεί  *προαιρετικός γύρος με το καραβάκι στον Πορθμό του Βοσπόρου(20€). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και *προαιρετική έξοδος για φαγητό και διασκέδαση στο GAR Music Hall ‘’Χανουμάκια’’(35€).

5η μέρα: Nτολμά Μπαχτσέ – Μονή της Χώρας
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τα περίφημα Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ(10€) ,την Μονή της Χώρας(10€) γνωστή και ως Καριγιέ Τζαμί που υπήρξε ελληνικό Χριστιανικό μοναστήρι και μετατράπηκε σε τζαμί το 16ο αιώνα και λειτουργεί πλέον σαν μουσείο.
Αναχώρηση για την Προύσα, άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Προύσα – Δαρδανέλια – Καρπενήσι
Μετά το πρωινό η μέρα είναι αφιερωμένη στην μοναδική πόλη της Προύσας, πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. όπου θα επισκεφθούμε την κλειστή αγορά με τα γνωστά μεταξωτά και μπουρνούζια της και το ιστορικό κέντρο. Θα δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη και το Ουλού Τζαμί.
Γεύμα και  αναχώρηση για τα σύνορα.  Δια μέσου Πανόρμου και Αρτάκης φτάνουμε στην Λάμψακο και με το ferry boat περνάμε στην Καλλίπολη και αναχωρούμε για την Κεσάνη μέσα από τα στενά των Δαρδανελίων και την ανατολική Θράκη. Άφιξη στα σύνορα, μετά τον έλεγχο στο τούρκικο τελωνείο, επιστροφή στο Καρπενήσι με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορές – Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • (1) διανυκτέρευση στην Αλεξανδρούπολη με πρωινό.
  (3) διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχείο 4* στην Κωνσταντινούπολη με πρωινό.
  (1) διανυκτέρευση σε Ξενοδοχείο στην Προύσα με ημιδιατροφή.
 • 3 γεύματα ή δείπνα στην Κωνσταντινούπολη
 • Αρχηγός – Συνοδός του Γραφείου μας & επαγγελματίας ξεναγός για όλες τις ημέρες του προγράμματος.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Εισιτήρια πλοίου για Πριγκιπονήσια
 • Εισιτήρια ferry boat στην Λάμψακο
 • ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 120,00€

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων(10€), χανουμάκια (35€),γύρος Βοσπόρου(20€)
επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Φιλοδώρημα: +€10 (υποχρεωτικά)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος πάντα προς όφελος των εκδρομέων χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό.
 • Οι θέσεις στο πούλμαν θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της εκδρομής ανά ημέρα.

Γενικές σημειώσεις εξωτερικού:

 1. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 2. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση
  του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 3. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.

Όροι συμμετοχής