Κλασικός Γύρος Ιταλίας – Λίμνες Βόρειας Ιταλίας 6 Ημέρες

Μιλάνο * Βερόνα * Πάντονα * Βενετία * Τεργέστη * Λουμπλιάνα * Κόμο * Λάκο Ματζόρε

Μόνο 545€ | Αναχ. 23 & 30/12 | ΔΩΡΟ 5 δείπνα

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ – ΒΕΡΟΝΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα, όπου θα δούμε τη Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πάντοβα μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ιταλίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μπατσιλιόνε. Γραφική, με πυκνό δίκτυο δρόμων με στοές, που καταλήγουν σε μεγάλες δημοτικές πλατείες, και πολλές γέφυρες. Συνεχίζουμε για τη πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη. Γνωστή επίσης με τα ονόματα “Ωραία Γαληνοτάτη”, “Πόλη του Νερού” και “Πόλη των Καναλιών”. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση στo ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική. Στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Τεργέστη ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ιταλίας όπου και θα κάνουμε την πανοραμική μας περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Βενετία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μιλάνο . Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε τον εντυπωσιακό Ντουόμο ( Καθεδρικό Ναό), τη Στοά του Βιτόριο Εμμανουέλε, και η διάσημη Σκάλα του Μιλάνου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Κόμο και τακτοποίηση . Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΟΜΟ – ΛΑΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφθούμε τη Λάκο Ματζόρε δηλαδή τη μεγάλη λίμνη που βρίσκεται στα σύνορα της Ιταλίας και Ελβετίας είναι ένα τα ωραιότερα φυσικά τοπία της Ευρώπης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΚΟΜΟ – ΜΙΛΑΝΟ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Μιλάνο και ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για αγορές ή επισκέψεις σε γκαλερί και μουσεία. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ. ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ € ΔΙΚΛΙΝΟ € ΠΑΙΔΙΚΟ € ΜΟΝ/ΝΟ ΑΕΡ/ΚΗ ΦΟΡΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΗΜ.
ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡ.ΙΤΑΛΙΑΣ & ΒΕΝΕΤΙΑ 6 23/12 , 30/12 545 495 665 RYANAIR 145 JUST HOTEL LOMAZZO 4*&
ADLON JESOLO 4*
Ημιδιατροφή

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Μιλάνο – Αθήνα .

Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Μεταφορές από και αεροδρόμια ξενοδοχεία εξωτερικού

Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.

Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή)

Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.

Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Checkpoint (20€) το άτομο

Βαπορέτο Βενετίας 15€ (για την μεταφορά την ημέρα της επίσκεψης ).

Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων κατ’ άτομο τη βραδιά (3,40€ Βενετία )

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Posted in Uncategorized.